Om Arctic Knit
Om Arctic Knit
Introduktion til Arctic-Knit
Arctic-Knit blev startet fordi udvalget af garn fra Skandinavien og Nordatlanten ofte forbigåes til fordel for billigere mærker, fra Sydamerika, Asien og Østeuropa.
Derfor lægges der især vægt på ophav, type, dyrevelfærd, miljø, bæredygtighed og kvalitet når garn udvælges til videresalg på hjemmesiden. Og ikke mindst bliver leverandører, opskrifter og garn er nøje udvalgt med kærlighed og passion for især nordisk design og autenticitet.
Kvinden bag Arctic-Knit
Indehaver, Katja Christensen, er selv halvt dansk og halvt grønlandsk. Hun kommer fra en familie hvor der altid har været stor interesse for håndarbejde og strik. Strikkeopskrifter fra Arctic-Knit bliver derfor udviklet med et udgangspunkt i klassisk nordisk design og udtryk. Og ikke mindst med et moderne præg i både udtryk og teknikker. Opskrifterne er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog, med forståelse for at termerne i strikkeopskrifter kan være noget kompliceret at tyde. Indstillingen er at både begyndere og øvede skal kunne følge anvisningerne.
Webshoppen
I webshoppen findes derfor et udvalg af opskrifter og garn fra eksempelvis Islandske Istex, Færøske Navia, Danske Familien Davidsen og Sønderbygård - og stadig flere spændende leverandører fra Skandinavien og Nordatlanten kommer til.
Se udvalget af både garn, strikkeopskrifter og tilbehør i webshoppen her!
Her forhandles både garn, tilbehør og strikkeopskrifter og vi sender i udgangspunktet samme dag som bestillingen laves, så du kan komme hurtigt igang med at strikke.
Fandt du ikke denne Introduktion til Arctic-Knit fyldestgørende eller har du forslag til en bedre introduktion til Arctic-Knit, så kan du altid kontakte Arctic-Knit på enten mail: kundeservice@arctic-knit.com eller via vores Facebook Facebook og Instagram. Og skulle du sidde med en god idé, forslag til nye varer i webshoppen, ros/ris eller andet, så hører vi også mere end gerne fra dig!
Om uld-garn:
Der findes mange forskellige typer af uld der hver især besidder en række karakteristika og egenskaber der egner sig særligt godt til det nordiske klima:
- - Uld er vand- og snavsafvisende
- - Former sig efter kroppen og kroppens bevægelser
- - Temperaturregulerende, hvor ulden holder på kropsvarmen i koldt vejr og tilpasser kropsvarmen i varmt vejr.
- - Antibakterielle egenskaber
- - Åndbart for huden
- - Bliver blødere jo mere det bruges
Se hvilke garn vi har på lager i shoppen her
Typer:
- Fåreuld:
Denne type uld er kendt som "den der kradser" og egner sig derfor særligt godt som et isolerende lag mellem under- og overtøj. - Merino:
Denne type uld kommer fra Merino-fåret og kendetegnes ved at ulden er finere og blødere end almindelig fåreuld. Garn af denne type uld egner sig særligt godt til strik der kan bruges direkte på huden - Lammeuld:
Ligesom merino, så er denne type uld meget fin og blød og egner sig ligeledes til strik der kan bruges direkte på huden - Kashmir:
Denne type uld kommer fra Kashmir-geden. Strik med kashmir bliver utroligt blødt. - Mohair:
Denne type uld kommer fra Angora-geden, er blødt og er strækbart og slidstærkt og har temperaturregulerende egenskaber. - Angora:
Denne type uld kommer fra angora-kaniner. Fibrene er lette, bløde og hule, og angora-uld er noget af det letteste og varmeste, der findes. Til gengæld er angora-uld ekstremt skrøbeligt, så man ser det oftest blandet med andre uldtyper. - Alpaca:
Alpacaen er et tamt dyr i kamelfamilien, der lever i Sydamerika og avles for deres uld. Alpaca-uld er lettere end fåreuld og mere slidstærkt end kashmir-uld. Ulden bruges, ligesom kashmir og angora, typisk i luksusprodukter. - Lama:
Denne type uld er lidt grovere end alpaca, men stadig utroligt blødt. - Kamel:
Denne type uld høstes kun når kamelen naturligt fælder. Ulden har fantastiske isolerende og temperaturregulerende egenskaber og er også slidstærkt. Ikke mindst er det blødt og kradser ikke. - Yakuld:
Ulden kommer fra yak-oksen som lever i de ufremkommelige egne omkring Himalaya bl.a. i Tibet. For at kunne klare vinterens bidende kulde har yak-oksen udviklet en fin underuld som isolerer dyret mod de ekstreme frostgrader. Det er kun den fine underuld som anvendes til tekstilproduktion. - Mokus-uld: (Qiviut) kommer typisk fra moskusokser der lever vildt i Grønland og hvor der hvert år skydes et begrænset antal okser. Moskusulden høstes fra dyrene og hvert dyr giver op til højest 1 kg uld. Ulden er derfor en meget eksklusiv og begrænset ressource. Moskusuld er yderligere 8 gange varmere end almindelig fåreuld helt utroligt blødt også. Derudover er garnet meget tørt og har stort set ingen fedtindhold og lanolin. Derfor egner garnet sig i særlig høj grad til alle med meget sensitiv hud eller allergi.